• marți, 31 octombrie 2023

    Carti bisericesti ON LINE


    În link-urile de mai jos găsiți următoarele cărți: CEASLOVUL, APOSTOLUL, CALENDAR CREȘTIN ORTODOX, CANOANE, EVANGHELIA, MINEIELE BISERICII, NOUL TESTAMENT, OCTOIHUL MARE, PATERICE, PENTICOSTARUL, PSALTIREA, SBORNICUL, TIPICUL, TRIODUL

    Mulțumiri site-ului https://sites.google.com/site/ortodox007/ceaslovul?authuser=0 unde facem trimitere și unde se găsesc toate cărțile de mai sus !

    Doamne ajută și ne miluiește pe toți!

    https://wordpress.com/read/blogs/113085340/posts/395

    vineri, 27 octombrie 2023

    Rugăciune către Maica Domnului care desface nodurile (necazurile)


     Rugăciune către Maica Domnului care desface nodurile (necazurile)


    Iata rugaciunea grabnic ajutatoare pentru crestini:

    O, Mamă prea iubită şi Preasfântă Fecioară Maria, Tu care desfaci “nodurile” ce îi sufocă pe copiii Tăi, întinde-ţi mâinile milostive spre mine.

    Îţi încredinţez astăzi acest “nod” (numim necazul) şi toate consecinţele negative. Îţi dau acest “nod” care mă chinuie, mă face nefericit şi mă împiedică să mă unesc cu tine şi cu Fiul Tău, Mântuitorul meu. Cred cu tărie că poţi să desfaci acest „nod” pentru că Domnul Iisus Hristos îţi dă întreaga putere.

    Tu eşti Mama mea, ştiu că vei face aceasta pentru că mă iubeşti cu însuşi iubirea Lui Dumnezeu. Maica Domnului, care desfaci “nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preaiubită!

    O, Mamă prea iubită, izvorul tuturor harurilor, inima mi se îndreaptă azi către tine. Recunosc că sunt păcătos şi am nevoie de ajutorul tău.

    Încredintez în mâinile tale acest “nod” şi te rog să mă ierţi că am neglijat adeseori harurile pe care tu le obţii pentru mine. Maica Domnului, care desfaci “nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preaiubită!

    Preasfânta mea Mijlocitoare, Împărăteasa cerului, Tu ale cărei mâini primesc şi împart toate bogăţiile Cereşti. Depun în mâinile tale acest “nod” al vieţii mele.

    Îi cer iertare Tatalui Ceresc pentru greşelile mele ca Tu să poţi desface acest “nod” pentru a-mi uşura viaţa. Maica Domnului, care desfaci “nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi multumesc, Măicuţa mea preaiubită!

    Maică Sfântă Preaiubită, care îi primeşti pe toti cei care te caută, îndură-te de mine. Depun în mâinile tale acest “nod” greu.

    El îmi alungă pacea, imi paralizează sufletul, mă impiedică să merg către Domnul meu, şi să-mi pun viaţa în slujba Lui. Desfă, te rog, acest “nod” din viaţa mea, o, Măicuţă Bună.

    Cere de la Fiul Tău iubit, vindecarea credinţei mele, care se lasă doborâtă.

    Mergi alături de mine, să încetez să mă tot plâng, să învăţ, să mulţumesc în fiecare clipă şi să surâd încrezator în puterea ta.

    Maica Domnului, care desfaci “nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preaiubită!

    Mamă care desfaci “nodurile”. Blândă, generoasă şi plină de iubire, mă îndrept către tine pentru a încredinţa încă o dată, în mâinile tale, acest nod.

    Îţi cer înţelepciunea lui Dumnezeu, ca să acţionez în lumina Duhului Sfânt, pentru a deznoda toate aceste dificultăţi.

    Eliberează-mă de amărăciunea, de mânia şi de ura cauzate de acest “nod” în sufletul meu. Dă-mi blândeţea ta, ca să învăţ să meditez totul în tăcere în inima mea.

    Duhul lui Dumnezeu să vină asupra mea pentru a trăi o viaţă nouă. Maica Domnului, care desfaci “nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine! Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preiubită!

    Regina şi Mama Îndurării, îţi predau acest “nod” al vieţii mele. Şi te rog să-mi dai o inimă care să ştie să fie răbdătoare, în timp ce Tu desfaci acest “nod” greu al vieţii mele.

    Învaţă-mă să perseverez în ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, să mă spovedesc, să mă împărtăşesc şi rămâi mereu cu mine.

    Pregăteşte-mi inima pentru a sărbători cu îngerii Harul pe care tu eşti pe cale să mi-l obţii. Distruge capcanele care au provocat aceste “noduri” în viaţa mea.

    Îţi dau inima şi tot ce-mi aparţine: casa, familia, bunurile exterioare şi interioare, să-ţi aparţină pentru totdeauna. Să ştergi cu milostivirea ta lacrimile din ochii mei, şi să mă primeşti în braţele tale.

    Învăluieşte-mă în mantia ta de iubire, păstrează-mă sub ocrotirea ta. Te rog să-mi desfaci acest “nod” pentru totdeauna… Sper în tine Maica Domnului, care desfaci “nodurile” vieţii mele, roagă-te pentru mine!

    Îţi mulţumesc, Măicuţa mea preiubită!Amin+

    miercuri, 12 iulie 2023

    Rugaciunea Sfantului Filaret


    Rugăciunea Sfântului Filaret către Mântuitorul nostru Iisus Hristos :
    ,,Doamne, nu știu ce să cer de la Tine. Tu unul știi de ce am nevoie, Tu mă iubești pe mine mai mult decât pot să te iubesc eu pe Tine: Părinte, dă robului Tău cele ce singur nu știe a le cere. Nu îndrăznesc să cer nici cruce, nici mângâiere: numai să stau înaintea Ta. Inima  mea e deschisă Ție; Tu vezi trebuințele mele pe care nu le știu eu. Vezi și fă după mila Ta. Lovește-mă și mă tămăduiește, doboară-mă și mă ridică. Mă cutremur și tac cu evlavie înaintea voinței Tale sfinte și a căilor Tale cele nepătrunse pentru mine. Mă aduc Ție jertfă, nu am altă dorință decât numai să fac voia Ta; învață-mă să mă rog singur, roagă-Te în mine !Amin
    Sursa: internet

    marți, 4 iulie 2023

    Sfânta Irina de Hrisovalant

    Povestea cea frumoasă a sfintei Irina de Hrisovalant! 
    Era în anul 1984, la Spitalul Central din Tesalonic (acum Spitalul Gh. Ghenimata), când medicii își ridicaseră mâinile în privința sănătății fratelui meu. Ei spuneau că, pentru a-l putea ține în viață, va trebui să-i taie un picior.

    În acel interval de timp în era în spital o doamnă, cu fiica ei, care a simțit ajutorul Sfintei Irina Hrisovalantu, și i-a dat mamei mele o cărticică cu numele ei, untdelemn și mărul, pe care trebuia să-l mănânci a patra zi, după trei zile de post.

    Era atât de mare deznădejdea noastră în privința sănătății fratelui meu, încât deja începusem să ne pierdem și credința în Dumnezeu. Numai mama mea, care de mică fusese nedespărțită de Biserică, spunea că în cele din urmă vom reuși și că Dumnezeu nu va lăsa ca să fie tăiat piciorul fratelui meu și să trăiască așa tot restul vieții lui, pentru ca avea doar 11 ani.

    Mama a citit cărticica, a uns cu untdelemn binecuvântat piciorul fratelui meu și au hotărât ca amândoi să postească până în ziua operației, cu toate că starea sănătății fratelui meu nu îngăduia asta, potrivit cu cele spuse de medici.

    Și așa cum toate se desfășurau într-o neagră deznădejde – numai mama mea era foarte optimistă -, în noaptea celei de a treia zi de post, în zorii zilei următoare, așa cum povestește și astăzi fratele și mama mea, a apărut în salonul lor din spital o femeie îmbrăcată în negru. Din salon s-au deșteptat numai mama mea, care de vreo 100 de zile dormea într-un scaun lângă patul fratelui meu, și fratele meu. Tânăra cu mama ei, care erau în același salon, nu s-au deșteptat. Acea femeie îmbrăcată în negru s-a apropiat de fratele și de mama mea și le-a spus:

    –     Sunt Sfânta Irina Hrisovalantu și nu vreau să vă mâhniți, căci toate vor merge bine.

    Sfânta Irina Hrisovalanti

    După aceea și-a întins mâna ei, mișcând-o de la talpa piciorului bolnav până la cap și i-a spus:

    –     De acum înainte nu mai ai de ce să te temi, căci ești și tu unul din copiii mei.

    De îndată ce a spus acestea, a plecat pe ușă cu aceeași liniște cu care a intrat. Fratele meu, un copil de 11 ani, cuprins de frică, și mama care plângea în hohote, fiindcă conștientizase minunea, nu au mai închis ochii în ceasurile de noapte ce au mai rămas.

    Dimineața, sfârșindu-se postul de trei zile, după ce au mâncat mărul Cuvioasei Irina Hrisovalantu, a sosit ceasul vizitei de dimineață a medicilor, care, intrând în salon, au poruncit infirmierelor să-l pregătească pe fratele meu pentru ultimele analize înainte de a intra în sala de operație. Mama i-a urmat până la radiologie, acolo unde trebuiau să se facă ultimele analize, înainte de a intra în operație pentru amputare.

    Trecuseră aproape 20 de minute, când mama îi vede pe medicii radiologi și cei de la alte cabinete medicale intrând în cabinetul unde s-au făcut analizele fratelui meu. După puțin vede cum ajunge tot colectivul de medici, panicați de cele pe care le auziseră de la medicii radiologi prin telefoanele interne.

    După un ceas întreg, a ieșit profesorul de Ortopedie (de la Facultatea de Medicină din cadrul Universității Aristotelice din Tesalonic), Dl. Vasilios Papavasiliu și-i spune mamei:

    –     Eu îmi ridic mâinile sus! Ceea ce văd eu acum este minunea lui Dumnezeu! Copilul nu mai are nimic și-l puteți lua și ieși din spital. Puteți pleca chiar acum, dar după ce veți pleca de aici opriți-vă la o biserică și-I mulțumiți lui Dumnezeu, Care a făcut una dintre cele mai mari minuni pentru mine de când sunt medic.

    Mama a început să plângă și și-a dat seama că Sfânta Irina Hrisovalantu nu a îngăduit să fie chinuită nici ea și nici fratele meu.

    De atunci Sfânta Irina Hrisovalantu a devenit Ocrotitoarea familiei noastre, care ne-a ajutat de nenumărate ori, chiar și atunci când mama mea s-a îmbolnăvit de cancer la sân și iarăși, prin arătarea Sfintei, boala a dispărut așa cum a venit.

    Fratele meu a cinstit minunea Sfintei prin a-i da fiicei sale, primul lui copil, după ce s-a căsătorit, numele Sfintei, iar eu celui de-al treilea.

    Asociația Invalizilor, pe care am fondat-o acum un an în Tesalonic, precum și cea din Atena, are numele Sfintei noastre, Ocrotitoarea nu numai a familiei noastre, ci și a tuturor semenilor noștri.

    Sfânta Irina, te iubim și te vom iubi până ce vom închide ochii. Vom spune tuturor semenilor noștri, cu dragoste și emoție, minunile pe care le-ai făcut familiei noastre, așa cum am făcut până astăzi. Suntem alături de tine și vom fi până la sfârșit.

    Traducere din greacă de Ierom. Ștefan Nuțescu

    https://www.facebook.com/groups/1430840337049033/permalink/2917240975075621/

    Acatistul Sfintei Cuvioase Agafia de la Cușelăuca

    Acatistul Sfintei Cuvioase Agafia de la Cușelăuca

    Condac 1

    Ție, celei alese de Dumnezeu pentru ajutorarea celor suferinzi și din nevoi, cuvioasă maică Agafia, care fiind în neputință trupească ai primit darul vindecărilor și al facerii de minuni, cîntare de laudă îți aducem, zicînd: Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Icos 1

    Născîndu-te din părinți binecredincioși, cuvioasă maică Agafia, ai fost crescută din pruncie în dragostea către Hristos, Căruia I-ai slujit cu rîvnă toată viața, pentru care lăudîndu-te zicem:

    Bucură-te, rod ales din părinți credincioși;
    Bucură-te, doime de soți virtuoși;
    Bucură-te, pruncă aleasă de Dumnezeu;
    Bucură-te, copilă ce ai fost ferită de rău;
    Bucură-te, mlădiță povățuită pe căile sfinte;
    Bucură-te, odraslă ce-ai ales cele desăvîrșite;
    Bucură-te, că în smerenie ai fost educată;
    Bucură-te, fecioară nevinovată;
    Bucură-te, vas al Duhului Sfînt;
    Bucură-te, că ai trăit curat pe pămînt;
    Bucură-te, suflet plin de har;
    Bucură-te, comoară dată nouă în dar;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 2-lea:

    Pruncă fiind, însă cu rîvnă înflăcărată ai căutat cele cerești și adevărate, pentru care și Duhul Sfînt te-a arătat vas ales, în care sălășluindu-Se, ai cîntat: Aliluia!

    Icosul al 2-lea:

    Dornică după cele cerești, deși copilă mică fiind, ai pornit spre Lavra Peșterilor din Kiev, arătînd prin aceasta dorința înflăcărată a inimii tale de a urma pe cei ce au dobîndit Împărăția Cerurilor, pentru care îți cîntăm ție unele ca acestea:

    Bucură-te, copilă de har luminată;
    Bucură-te, inimă înflăcărată;
    Bucură-te, dorință după cele cerești;
    Bucură-te, că n-ai căutat la cele pămîntești;
    Bucură-te, că ai pornit spre Lavra Sfinților;
    Bucură-te, că ai urmat calea Părinților;
    Bucură-te, pilda fecioarelor celor înțelepte;
    Bucură-te, dreptarul sufletelor drepte;
    Bucură-te, povața micilor fecioare;
    Bucură-te, stea cu raze strălucitoare;
    Bucură-te, pruncă cu minte desăvîrșită;
    Bucură-te, că ai rîvnit viața cea sfîntă;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor
    din nevoi.

    Condacul al 3-lea:

    Cu desăvîrșire iubind pe Hristos și căutînd a urma Sfinților Părinți ce s-au nevoit în Lavra Peșterilor din Kiev, ai fost oprită prin căderea într-o fîntînă părăsită, în care rănindu-te, nu te-ai împuținat la suflet, ci te-ai încredințat celui Preaînalt, cîntîndu-I: Aliluia!

    Icosul al 3-lea:

    Deși neputincioasă fiind, ai fost ocrotită de Dumnezeu prin îngerul care îți slujea și te întărea, povățuindu-te în tainele rugăciunii celei esăvîrșite a inimii, precum și hrănindu-te cu mană cerească. Noi, văzînd purtarea de grijă cea dumnezeiască față de tine, îți zicem:

    Bucură-te pruncă iubitoare de Hristos;
    Bucură-te, că ai căutat pentru suflet folos;
    Bucură-te, copilă de Dumnezeu ocrotită;
    Bucură-te, că de înger ai fost păzită;
    Bucură-te, pentru purtarea de grijă cea dumnezeiască;
    Bucură-te, că ai primit mană cerească;
    Bucură-te, că-n neputință mintea la cer ai avut;
    Bucură-te, că n-ai purtat grijă de trup;
    Bucură-te, că ai stat tare în credință;
    Bucură-te, că n-ai cîrtit în suferință;
    Bucură-te, că ai dus Crucea lui Hristos cu bucurie;
    Bucură-te, că ai purtat-o pentru a ta mîntuire;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 4-lea:

    Povățuită de înger și umbrită de harul Sfîntului Duh, te-aiarătat vas curat Celui ce din milostivire S-a răstignit pentru noi, Care și te-a nvrednicit de darul facerii de minuni și a moșteni Împărăția Cerurilor, unde împreună cu toți Sfinții te veselești, cîntînd Domnului: Aliluia!

    Icosul al 4-lea:

    Ai rîvnit vieții îngerești, cuvioasă maică, căci după ce ai fost aflată de păstorul Dimitrie și adusă în casa părinților tăi, ai lăsat cele copilărești,rugîndu-te neîncetat; pentru care auzi de la noi laudele acestea:

    Bucură-te, vas ales al Celui Preaînalt;
    Bucură-te, suflet smerit și curat;
    Bucură-te, rîvnitoarea vieții îngerești;
    Bucură-te, dorință după cele cerești;
    Bucură-te, că ai fost de Har umbrită;
    Bucură-te, că a sluji lumii ai fost rînduită;
    Bucură-te, mîngîierea celor scîrbiți;7
    Bucură-te, alinarea celor necăjiți;
    Bucură-te, grabnic ajutătoare celor din nevoi;
    Bucură-te, că cerîndu-ți ajutorul, ne auzi pe noi;
    Bucură-te, că de Domnul ai fost slăvită;
    Bucură-te, că de Har ai fost sfințită;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 5-lea:

    Aflată fiind și adusă în casa părintească, cuvioasă maică, au cunoscut toți că Harul lui Dumnezeu este asupra ta prin minunile ce se săvîrșeau cu rugăciunile tale, care mai apoi cu mulțumire au cîntat Domnului: Aliluia!

    Icosul al 5-lea:

    Fiind neputincioasă cu trupul din cauza mulțimii bolilor, ai avut ochii minții totdeauna îndreptați la cele cerești și multora leai fost spre jutor în necazuri și-n nevoi, pentru care noi te lăudăm așa:

    Bucură-te, slujitoarea Dumnezeului Celui Adevărat;
    Bucură-te, suflet nevinovat;
    Bucură-te, că voii Domnului întru toate te-ai supus;
    Bucură-te, că privirea ai avut-o la Cel de sus;
    Bucură-te, căci cu ochii minții ai căutat la cele cerești;
    Bucură-te, că ai lăsat toate cele pămîntești;
    Bucură-te, că ai nesocotit neputința trupului;
    Bucură-te, că ai privit doar la sănătatea sufletului;
    Bucură-te, raza mîngîierii celor asupriți;
    Bucură-te, mijlocitoarea celor greșiți;
    Bucură-te, vindecarea multor bolnavi;
    Bucură-te, întărirea celor slabi;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 6-lea:

    Voii Stăpînului tău, plecîndu-te, fericită maică, ai făcut toate cele plăcute Lui și ca întărire în slujirea ta ai primit Evanghelia adusă ție de părinții athoniți, cîntînd Domnului: Aliluia!

    Icosul al 6-lea:

    Grabnică ajutătoare te-ai arătat tuturor celor din nevoi, fericită maică Agafia, căci a binevoit Dumnezeu a te preamări prin darurile Sale, pentru care noi adunați fiind te lăudăm, zicînd:

    Bucură-te, că ai fost de Hristos întărită;
    Bucură-te, că ai rîvnit viața cea sfîntă;
    Bucură-te, că ai urmat calea cea îngustă;
    Bucură-te, comoară de lume ascunsă;
    Bucură-te, slujitoarea Sfintei Evanghelii;
    Bucură-te, mîngîierea poporului din Țara Moldovei;
    Bucură-te, făclie cu lumină cerească;
    Bucură-te, povața celor ce vor să se mîntuiască;
    Bucură-te, vas plin de fapte bune;
    Bucură-te, sprijin tare celor din lume;
    Bucură-te, cuvioasă Agafia, chip al înfrînării;
    Bucură-te, maică, pildă a îndurării;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 7-lea:

    Ai primit poruncă de la Preacurata Fecioara Maria, cuvioasă maică, de a sluji în locașul închinat Adormirii ei și tu te-ai arătat grabnic ascultătoare la cele poruncite ție, cîntînd lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul al 7-lea:

    Ascultătoare fiind întru toate cele ale mîntuirii, fericită maică, ai părăsit casa părintească și te-ai sălășluit în mănăstirea Cușelăuca după cum ți s-a poruncit ție de Născătoarea de Dumnezeu, pentru care auzi de la noi aceste laude:

    Bucură-te, că te-ai arătat ascultătoare adevărată;
    Bucură-te, aleasă a Maicii Preacurate;
    Bucură-te, a mănăstirii Cușelăuca comoară;
    Bucură-te, preaînțeleaptă fecioară;
    Bucură-te, că ți s-a rînduit locașul cel mai sărac;
    Bucură-te, suflet în Har bogat;
    Bucură-te, că ai părăsit casa părintească;
    Bucură-te, că te-ai sălășluit în obște monahicească;
    Bucură-te, lucrătoarea sfintelor nevoințe;
    Bucură-te, tăria celor slabi în credință;
    Bucură-te, că ne înveți răbdarea prin viețuirea ta;
    Bucură-te, cea împodobită cu evlavia;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 8-lea:

    Avînd privirea minții îndreptată spre cele cerești și în gura ta necontenita rostire a psalmilor, cuvioasă maică, ai primit ca dar de la Născătoarea de Dumnezeu rugăciunea curată, prin care ai cîntat lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul al 8-lea:

    Luminîndu-te la ochii cei înțelegători ai sufletului cu strălucirea harului Duhului Sfînt, maică Agafia, ai căutat mai mult spre privirea la cele înalte și de taină; pentru care noi te lăudăm așa:

    Bucură-te, lucrătoare a rugăciunii curate;
    Bucură-te, darul Celei Nevinovate;
    Bucură-te, gură de psalmi sfințită;
    Bucură-te, maică de Dumnezeu înțelepțită;
    Bucură-te, flacără ce curățești întinăcunea minții;
    Bucură-te, locuitoare împreună cu sfinții;
    Bucură-te, vederea celor negrăite;
    Bucură-te, sălașul harismelor sfinte;
    Bucură-te, vas al luminii dumnezeiești;
    Bucură-te, văzătoarea tainelor cerești;
    Bucură-te, că ne arăți nouă legea harului;
    Bucură-te, că ne izbăvești de chinurile iadului;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 9-lea:

    Urcînd pe scara faptelor bune ai dobîndit cele desăvîrșite și înălțimea vederii celei înțelegătoare, precum și arătării de celedumnezeiești și de taină, cîntînd Celui Preaînalt: Aliluia!

    Icosul al 9-lea:

    Păzind vrednicia cea după chipul Celui ce ne-a răscumpărat pe noi, cuvioasă maică Agafia, ai primit cele adevărate și har îmbelșugat, pe care dăruiește-l celor ce aleargă cu credință la ajutorul tău, zicînd:

    Bucură-te, că pe Dumnezeu pururea L-ai slăvit;
    Bucură-te, căci pe El cu adevărat L-ai iubit;
    Bucură-te, înălțimea vederii celei înțelegătoare;
    Bucură-te, că ai lucrat cele nemuritoare;
    Bucură-te, urcuș al celor desăvîrșite;
    Bucură-te, povățuitoarea vieții celei sfinte;
    Bucură-te, lucrătoare în grădina sufletului;
    Bucură-te, că ai smerit semeția cugetului;
    Bucură-te, că te-ai arătat stîlp al înfrînării;
    Bucură-te, pildă a ascultării;
    Bucură-te, că ne luminezi calea cea mîntuitoare;
    Bucură-te, că te avem adevărată mijlocitoare;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 10-lea:

    Locaș plin de daruri te-ai arătat, fericită maică, tuturor celor ce cu credință te cheamă și aleargă la mijlocirea ta, pentru care fericindu-te,  slăvim pe Dumnezeu, cîntîndu-I: Aliluia!

    Icosul al 10-lea:

    Cu razele faptelor bune și prin minunile tale te-ai făcut cunoscută tuturor, cuvioasă maică, tămăduind pe cei ce cu credință se roagă ție, cîntîndu-ți unele ca acestea:

    Bucură-te, ajutătoare grabnică celor bolnavi;
    Bucură-te, ocrotirea celor sărmani;
    Bucură-te, ușurarea celor ce sînt în suferință;
    Bucură-te, mîngîierea celor ce se roagă cu credință;
    Bucură-te, ca ai petrecut neîncetat în rugăciune;
    Bucură-te, îndreptarea celor greșiți;
    Bucură-te, ridicarea celor căzuți;
    Bucură-te, alinare în patul durerii;
    Bucură-te, maica mîngîierii;
    Bucură-te, ceea ce curăți sufletele de necurăția patimilor;
    Bucură-te, că potolești pornirea cea rea a inimilor;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 11-lea:

    Sosind vremea plecării tale și împărtășindu-te cu Tainele cele dumnezeiești, Împăratul Hristos, pe Care L-ai iubit din pruncie, tea învrednicit de lumina cerească, iar cei ce de față atunci fiind și văzând cele petrecute cu tine, au cântat Domnului: Aliluia!

    Icosul al 11-lea:

    Mulțimea harului Duhului Sfînt S-a arătat întru tine, fericită maică, luminîndu-te cu razele cele dumnezeiești ale Luminii celei neînserate asemenea Părinților celor de demult, pentru care lăudîndu-te, îți cântăm:

    Bucură-te, sălaș al luminii cerești;
    Bucură-te, locaș al tainelor dumnezeiești;
    Bucură-te, că ai ajuns la măsura Părinților celor de demult;
    Bucură-te, că ești demonilor de temut;
    Bucură-te, vas minunat al sfințeniei;
    Bucură-te, chip adevărat al răbdării;
    Bucură-te, sprijinul cel tare al creștinilor;
    Bucură-te, izvor nesecat al minunilor;
    Bucură-te, podoaba viețuirii neprihănite;
    Bucură-te, vlăstar al evlaviei sfinte;
    Bucură-te, cea prin care Biserica se slăvește;
    Bucură-te, prin care poporul se veselește;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul  al 12-lea:

    Săvîrșind alergarea cea pămîntească, cuvioasă maică, ai primit cununa ostenelilor tale, cămara cea cerească împreună cu fecioarele cele înțelepte, unde împreună cîntați lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul al 12-lea:

    Lăudînd ostenelile tale, fericită maică, Îl slăvim pe Dumnezeu Care te-a dăruit nouă, prin care revarsă rîuri de tămăduiri și risipește supărările patimilor; pentru care zicem:

    Bucură-te, că alergarea ta în pace ai săvîrșit;
    Bucură-te, că ai trăit în sfințenie pe pămînt;
    Bucură-te, că ai urcat la cele cerești;
    Bucură-te, că petreci cu cetele îngerești;
    Bucură-te, locuitoare cu înțeleptele fecioare;
    Bucură-te, a mănăstirii Cușelăuca ocrotitoare;
    Bucură-te, îți cîntă obștea monahiilor;
    Bucură-te, te laudă ceata creștinilor;
    Bucură-te, a noastră caldă rugătoare;
    Bucură-te, tămîia cea binemirositoare;
    Bucură-te, te slăvește mulțimea vindecată;
    Bucură-te, apărătoare adevărată;
    Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    Condacul al 13-lea:

    O, cuvioasă maică Agafia, care din pruncie ai fost aleasă de Dumnezeu, primește de la noi această cîntare de laudă, pe care cu smerenie o a ducem ție și cere de la Domnul nostru Iisus Hristos să ne dăruiască iertare păcatelor noastre, ca să moștenim Împărăția cerurilor, cîntîndu-I Sfintei Treimi: Aliluia! (acest condac se cîntă de 3 ori)

    Apoi Condacul 1 și Icosul 1

     

    Rugăciune către Cuvioasa Maică Agafia

    O, Cuvioasă maică Agafia, fierbinte rugătoare și mijlocitoare către Dumnezeu. Tu din pruncie ai fost aleasă de Mîntuitorul Hristos pentru a sluji lumii, deși neputincioasă fiind cu trupul, ai primit de la El darul tămăduirii și al vindecării feluritelor boli și neputințe în popor. Pe cei bolnavi și în suferințe, ce veneau cu credință la tine, nu i-ai depărtat, tuturor ai fost ca o maică iubitoare de fii. Și acum, auzi-ne pe noi, cei ce cu inimă zdrobită te chemăm pe tine și cădem cu tot dinadinsul la racla cu cinstitele tale moaște; milostivește-te spre noi cei deznădăjduiți și vindecă bolile noastre cele cumplite; roagă-te, maică, ca să ni se ierte nouă păcatele și fărădelegile săvîrșite în toate zilele vieții noastre, ca, primind cu rugăciunile tale mare milă, să slăvim Treimea cea deoființă: pe Tatăl, pe Fiul și pe Sfîntul Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin.

    https://ortodox.md/acatistul-sfintei-cuvioase-agafia-de-la-cuselauca/


    Sfanta Agafia de la Mănăstirea Cușelăuca


    Ție, celei alese de Dumnezeu pentru ajutorarea celor suferinzi și din nevoi, cuvioasă maică Agafia, care fiind în neputință trupească ai primit darul vindecărilor și al facerii de minuni, cîntare de laudă îți aducem, zicînd: Bucură-te, cuvioasă maică Agafia, grabnică ajutătoare celor din nevoi.

    joi, 29 iunie 2023

    Sfintii Apostoli Petru si Pavel

    Sfântul Apostol Petru, ucenicul înflăcărat al lui Iisus Hristos, mărturisind din suflet Dumnezeirea Sa: „Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu”, a fost  găsit vrednic de către Mântuitorul de a auzi răspunsul: „Fericit eşti Simone. Şi Eu îţi zic ţie, că tu eşti Petru (Petrus) şi pe această piatră (petra) voi zidi Biserica Mea” (Mt 16,16-18). Această „piatră” (petra) este cea despre care ai spus „Tu eşti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu Celui viu”, pe aceasta, pe mărturisirea ta, voi zidi Biserica mea. Aşadar, „tu eşti Petru”: de la cuvântul piatră vine numele Petru şi nu piatră vine de la Petru, la fel cum creştin vine de la numele lui Hristos şi nu Hristos de la creştin. Vrei să ştii despre ce fel de piatră vorbea Mântuitorul când l-a numit pe Petru astfel? Ascultă pe Apostolul Pavel: „Căci nu voiesc, fraţilor, ca voi să nu ştiţi”, spune Apostolul lui Hristos, „că părinţii noştri au fost toţi sub nor şi că toţi au trecut prin mare. Şi toţi, întru Moise, au fost botezaţi în nor şi în mare. Şi toţi au mâncat aceeaşi mâncare duhovnicească; Şi toţi, aceeaşi băutură duhovnicească au băut, pentru că beau din piatra duhovnicească ce îi urma. Iar piatra era Hristos” (1 Cor 10, 1-4). Iată ce fel de piatră este Petru.

    Domnul nostru Iisus Hristos, în ultimele zile ale vieţii Sale pământeşti, în vremea împlinirii misiunii sale în neamul omenesc, a ales dintre ucenicii Săi pe cei doisprezece Apostoli pentru a predica Cuvântul lui Dumnezeu. Printre aceştia, Apostolul Petru, prin felul său de-a fi plin de entuziasm, a fost ales să ocupe primul loc şi să devină într-un fel cel care reprezintă Biserica. De atunci, lui i s-a spus, în mod special, după mărturisirea sa: „Îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri” (Mt. 16, 19). De atunci n-a mai fost omul, ci mai degrabă întreaga Biserică Una şi Universală, care a primit cheile şi acest drept de a „lega şi a dezlega”. Faptul că aici este vorba, de fapt, despre Biserică şi nu exclusiv despre o singură persoană, se poate vedea dintr-un loc anume din Scripturi. Fiţi, deci, atenţi atunci când Domnul le spune tuturor Apostolilor Săi: „Luaţi Duh Sfânt”, şi îndată după aceea, „Cărora veţi ierta păcatele, le vor fi iertate şi cărora le veţi ţine, vor fi ţinute” (Ioan 20, 22-23); sau „Oricâte veţi lega pe pământ, vor fi legate şi în cer, şi oricâte veţi dezlega pe pământ, vor fi dezlegate şi în cer” (Mt. 18, 18).

    Biserica este, deci, cea care leagă şi dezleagă, întemeiată fiind pe piatra cea din capul unghiului, Însuşi Iisus Hristos (Efeseni 2, 20). Biserica leagă şi dezleagă. Să ne temem, deci, de „legare” şi „dezlegare”: de dezlegare, pentru a nu mai cădea din nou în cele de dinainte, iar de legare, pentru a nu rămâne pentru totdeauna în această stare. De atunci, „Cel fără de lege este prins în laţurile fărădelegilor lui şi de funiile păcatelor lui este înfăşurat (Pilde 5, 22); şi în afara sfintei Biserici, nicăieri altundeva nu putem fi dezlegaţi.

    După Învierea Sa, Domnul a încredinţat Apostolului Petru păstorirea turmei Sale duhovniceşti nu pentru că, printre ucenici, singur Petru ar fi meritat să păstorească turma lui Hristos. Hristos Se adresează în primul rând lui Petru, fiindcă Petru era întâiul dintre Apostoli şi ca atare, reprezentantul Bisericii. În plus, întorcându-Se, în această situaţie precisă, numai către Petru, ca spre conducătorul Apostolilor, prin aceasta Hristos a confirmat unitatea Bisericii. „Simone, fiul lui Iona” — îi spune Domnul lui Petru — „Mă iubeşti tu? ” — iar Apostolul răspunde: „Da, Doamne, Tu ştii că Te iubesc”. La fel răspunde când e întrebat a doua oară. Întrebat a treia oară şi văzând că nu e crezut, s-a întristat. Cum era posibil să nu-l creadă Acela care-i cunoştea inima? Prin urmare, Petru răspunde: „Doamne, Tu ştii toate. Tu ştii că Te iubesc”. Iar Iisus îi răspunde de fiecare dată: „Paşte oile Mele” (Io. 21, 15-27).

    Pe lângă aceasta, întreita chemare a Mântuitorului adresată lui Petru şi întreita mărturisire a acestuia în faţa Mântuitorului au avut un scop favorabil pentru Apostol. Acesta, căruia îi fuseseră încredinţate „cheile Împărăţiei” şi dreptul de „a lega şi a dezlega”, legat de sine însuşi întru teamă şi laşitate (Mt. 26, 69-75), a fost eliberat de trei ori de Domnul, prin întreita întrebare şi întreitul răspuns, cel plin de adâncă dragoste.

    Şi, într-adevăr, păstorirea turmei lui Hristos a fost dobândită de către toţi Apostolii şi urmaşii lor. Iată de ce Apostolul Pavel sfătuieşte pe prezbiterii Bisericii: „Drept aceea, luaţi aminte de voi înşivă şi de toată turma, întru care Duhul Sfânt v-a pus pe voi episcopi, ca să păstraţi Biserica lui Dumnezeu, pe care a câştigat-o cu însuşi sângele Său” (Fapte 20, 28); iar Apostolul Petru, pe preoţi: „Păstoriţi turma lui Dumnezeu, dată în paza voastră, cercetând-o, nu cu silnicie, ci cu voie bună, după Dumnezeu, nu pentru câştig urât, ci din dragoste; Nu ca şi cum aţi fi stăpâni peste Biserici, ci pilde făcându-vă turmei. Iar când Se va arăta Mai-marele păstorilor, veţi lua cununa cea neveştejită a măririi” (1 Petru 5, 2-4).

    Este vrednic de remarcat faptul că Mântuitorul, spunând lui Petru: „Paște oile Mele”, nu a spus „Paște oile tale”, ci, mai degrabă, “hrăneşte, slugă bună, oile Domnului”. „Oare s-a împărţit Hristos? Nu cumva s-a răstignit Pavel pentru voi? Sau fost-aţi botezaţi în numele lui Pavel? ” (1 Cor. 1, 13). „Paște oile Mele”. Prin urmare, aceşti furi lacomi, asupritori sălbatici, învăţători mincinoşi şi slugi plătite cărora nu le pasă de turmă (Mt 7,15; Fapte 20,29; 2 Petru 2,1; Ioan 10,12), au furat o turmă străină şi, risipind-o, ca şi cum ar fi fost propriul lor câştig, cugetă că pasc propria turmă. Aceia nu sunt buni păstori, aşa cum sunt păstorii Domnului. „Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale” (Io. 10, 11), care i-au fost încredinţate de către Însuşi Mai-marele păstorilor (1 Petru 5, 4). Şi Apostolul Petru, răspunzând chemării Sale, şi-a pus sufletul pentru adevărata turmă a lui Hristos, pecetluindu-şi apostolatul prin moartea sa mucenicească şi este şi astăzi cinstit în lumea întreagă.

    Apostolul Pavel, care mai înainte se numea Saul, a fost făcut din lup lacom, miel blând. La început duşman al Bisericii, a acţionat apoi ca Apostol al lui Hristos. Deşi la început a prigonit-o, a devenit mai apoi propovăduitor al cuvântului Evangheliei. Primind de la marii preoţi [ai Sinedriului] autoritatea de a pune în lanţuri pe creştinii de pretutindeni, pentru a-i executa, şi fiind deja pe drum, „suflând încă ameninţare şi ucidere împotriva ucenicilor Domnului” (Fapte 9,1), însetat de sânge, acesta a uitat, însă, cuvântul psalmistului care zice: „Cel ce locuieşte în ceruri va râde de dânşii şi Domnul îi va batjocori pe ei!” (Ps 2, 4). Atunci când Saul, prigonind şi hărţuind într-o asemenea măsură „Biserica lui Dumnezeu” (1 Cor 15, 9), a ajuns în apropierea Damascului, iar Domnul Cerurilor l-a chemat, zicând: „Saule, Saule, de ce Mă prigoneşti?” Eu sunt aici, Eu sunt pretutindeni: iată capul Meu, iată trupul Meu. Nu e nimic surprinzător în asta, căci noi înşine suntem mădulare ale Trupului lui Hristos. „Saule, Saule, de ce Mă prigoneşti? Greu îţi este să izbeşti cu piciorul în ţepuşă” (Fapte 9, 4-5). Saul, însă, „tremurând şi înspăimântat fiind”, a strigat: „Cine eşti, Doamne?” iar Domnul i-a răspuns: „Eu sunt Iisus, pe Care tu Îl prigoneşti”.

    Şi dintr-odată în Saul se produce o schimbare: „Doamne, ce voieşti să fac?”, strigă el. Şi Vocea îi răspunde direct: „Ridică-te, intră în cetate şi ţi se va spune ce trebuie să faci” (Fapte 9, 6). Acolo, Domnul îl trimite pe Anania: „Sculându-te, mergi pe uliţa care se cheamă Uliţa Dreaptă”, către un om „cu numele Saul” şi botează-l „fiindcă acesta Îmi este vas ales, ca să poarte numele Meu înaintea neamurilor şi a regilor şi a fiilor lui Israel” (Fapte 9, 11, 15, 18). Acest vas trebuie să se umple de harul Meu. Anania, însă, a răspuns: „Doamne, despre bărbatul acesta am auzit de la mulţi câte rele a făcut sfinţilor Tăi în Ierusalim. Şi aici are putere de la arhierei să lege pe toţi care cheamă numele Tău” (Fapte 9, 13-14).

    Dar Domnul îi porunceşte lui Anania cu nerăbdare: Caută-l şi adu-l, „fiindcă acesta Îmi este vas ales”, „căci Eu îi voi arăta câte trebuie să pătimească el pentru numele Meu” (Fapte 9, 11, 15-16).

    De fapt, Domnul îi va arăta lui Pavel suferințele pe care le va avea de îndurat pentru numele Său. Îi va arăta cele viitoare; nu se va opri la lanțuri, închisoare și naufragii; El Însuși îi va purta suferințele, Îl va călăuzi către ziua aceasta.

    În această zi prăznuim patimile acestor doi Apostoli. Chiar dacă ei au suferit mucenicia în zile (și locuri) diferite, sunt uniți prin spiritul și apropierea suferințelor lor. Petru a plecat primul iar Pavel l-a urmat curând după aceea. Mai înainte s-a numit Saul, iar apoi Pavel, schimbând mândria în smerenie. Adevăratul său nume va arăta acest lucru, căci Paulus însemnând „mic, puțin, mai puțin”. Ce va deveni Apostolul Pavel după aceea? Întrebați-l și vă va răspunde: „Căci eu sunt, spune Sfântul Apostol Petru, cel mai mic dintre apostoli… dar m-am ostenit mai mult decât ei toţi. Dar nu eu, ci harul lui Dumnezeu care este cu mine” (1 Corinteni 15, 9-10).

    Și astfel, fraților, prăznuind acum amintirea sfinților Apostoli Petru și Pavel, amintindu-ne de cinstitele lor patimi, luând aminte la credința lor cea adevărată și la viața lor cea sfântă, cinstim nevinovăția în suferințe şi credința lor cea adevărată. Iubind în ei cea mai înaltă virtute și imitându-i prin fapte deosebite, prin care ne putem asemăna lor (2 Tesaloniceni 3, 5-9), așteptăm fericirea cea veșnică care este pregătită tuturor sfinților. Calea vieții noastre de dinainte a fost mai rea, mai spinoasă, mai grea, dar avem împrejurul nostru atâta nor de mărturii (Evr. 12, 1), care au fost împlinite înaintea noastră şi care ne-au făcut drumul mult mai simplu şi mai uşor de străbătut. În primul rând, această cale a fost deschisă de „începătorul şi plinitorul credinţei”, de Însuşi Domnul Iisus Hristos (Evr. 12, 2).

    Curajoşii Săi Apostoli, apoi mucenicii, copii, femei, fecioare, şi o mare mulţime de martori nu au făcut decât să-L urmeze pe Hristos, Cel care a lucrat în ei şi a fost alături de ei pe această cale, Cel care a zis: „Fără Mine nu puteţi face nimic” (Ioan 15, 5).

    Fericitul Augustin de Hippona 

    Sursa pemptousia.ro 

    miercuri, 28 iunie 2023

    Rugaciune catre Maica Domnului

    O, Maica lui Dumnezeu, sufăr! 
       Cât sufăr de mult! Durerea mea tu o ştii; ea a devenit hrana zilelor şi nopţilor mele; ea chinuieşte toată fiinţa mea şi nici somnul nu se mai lipeşte de ochii mei, iar starea de slăbiciune în care mă găsesc, îmi ia puterea de a lupta contra desnădejdei care-mi tulbură duhul şi-mi întristează sufletul.
    Dar, cui să cer ajutor? Unde să mă duc să-mi găsesc liniştea, dacă nu la tine, o Maica lui Dumnezeu! În acest azil totdeauna deschis necăjiţilor, în acest adânc plin de blândeţe şi de mângâiere. Numai în braţele tale de Mamă cerească, îndrăznesc să-mi sprijin fruntea mea obosită şi plină de durere, şi numai la sânul Tău găsesc odihna care m-a părăsit.
           O, bună Stăpână, mângâie-mă precum o mamă îşi mângâie copilaşii; şterge cu dulcea Ta mână, lacrimile ce-mi izvorăsc din durere. Înţeleg că eu nu pot refuza să beau paharul durerii ce mi se întinde, când tu însăţi ai golit acest pahar pe drumul Golgotei, privind chinurile şi răstignirea Fiului Tău.
    Ţie, deci, cu toate suferinţele ce mă zdrobesc, îţi strig: da, Maică, şi eu voi suferi fără să deznădăjduiesc, fiindcă şi Tu ai suferit la picioarele crucii Fiului Tău. Amin!
    Bucură-te, Mireasă, pururea Fecioară!

    sursa:https://www.facebook.com/groups/3472098596412663/permalink/3519197201702802/

    DEUTERONOM (22,5)

     DEUTERONOM (22,5):"Femeia să nu poarte veșminte bărbătești,nici bărbatul să nu îmbrace haine femeiești,că tot cel ce face aceasta,uraciune este înaintea Domnului Dumnezeului tău."  🙏🙏🙏



        Știti ce poruncă este călcată foarte des si nici nu vă dati seama?S-a spus sa nu mințim!Sulemenelile,vopselele,pe față,pe unghii,pe păr,că si bărbații au ajuns de fac acest păcat greu,că si eu se vopsesc,unii!Operațiile alea,"estetice",de ajung să semene cu maimuțele!Vezi cate o batrană,te si sperii de ea,ce culori si-a pus!🙏MINCIUNĂ este pe fața voastră,care faceți asa!Pentru că mințiți,vreți să păreti altfel!Nici Dumnezeu nu vă cunoaste așa,El v-a dat un chip,vă bateti joc!O sa vedeti,sa nu va mirati,cele care poate mai îndraznesc sa vina asa la Sf.Împartasanie,de nu  le văd cumva,o să vedeti ce-o sa pătiti,ce boli o să vă ajungă,sa nu va mirati!S-a tot spus că sunt "dur"!Cu voi sunt dur?Nu cu voi,fratii si surorile mele,cu păcatul,cu diavolul care vă prosteste-"că ce,ce are,toată lumea face asa,esti mai frumoasa asa"-vă păcăleste,o sa vedeti!V-am spus!(Un duhovnic)🙏🙏🙏

    sursa:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid03auMD2Wu4pNA8GEsVdcewJH

    Tacerea

     


    "Taci,fugi,linisteste-te!"(Sfatul îngerului catre Sf.ARSENIE cel MARE)🙏


     "Cu cat vorbim mai putin,cu atat sufletul este mai curățit și se apropie mai mult de Dumnezeu."(Păr.GHEORGHE KAPSANIS)

    sursa:https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02XLDrkKPe6DwowsndFfAwBP

    marți, 27 iunie 2023

    Profetii

    Profețiile Sfântului Prooroc Miheia despre Mesia:

    Şi tu, Betleeme Efrata, deşi eşti mic între miile lui Iuda, din tine va ieşi Stăpânitor peste Israel, iar obârşia Lui este dintru început, din zilele veşniciei.
    (Miheia 5:1)

    Popoare multe se vor îndrepta spre el zicând: „Veniţi să ne suim în muntele Domnului, în templul Dumnezeului lui Iacov, şi El ne va învăţa căile Sale, şi să mergem pe cărările Sale, că din Sion va ieşi legea şi cuvântul lui Dumnezeu din Ierusalim!” El va fi judecător al multor popoare şi dreptate va împărţi la neamuri puternice până departe. Acelea vor preface săbiile lor în fiare de plug şi lăncile lor în cosoare. Şi nici un neam nu va mai ridica sabia împotriva altuia şi nu se vor mai învăţa cum să se lupte; Ci fiecare va sta liniştit sub vita şi smochinul lui şi nimeni nu-i va înfricoşa, căci gura Domnului Savaot a grăit!
    (Miheia 5:4-4)

    Profetii

    De la revoluţie încoace s-a întors totul pe dos. Nu mai este ruşine, nu mai este milă, dragostea s-a împuţinat şi va fi şi mai rău. Dacă această revoluţie pornea de la lumină, reuşeam noi, dar aşa, a pornit de la întuneric, de la reformatul acela şi ca să fie bine trebuie o contra revoluţie. Tot răul l-a adus libertatea avorturilor, dată de acel Petre Roman, suntem pe primul loc în lume cu uciderea de prunci.

    Goliciunile pe care le vedeţi peste tot: în ziare, reviste, la televizor, sunt puse special ca omul văzându-le să-i strici mintea, iar violenţa pe care o arată ei în film sau la ştiri, e pusă special ca să-i strice omului inima şi odată câştigate acestea poţi să-l conduci pe om cum vrei. Toate relele se arată special, ca din lipsă de credinţă să intre diavolul. Ce-a ajuns ţara mea de râsul întregii lumi. Noi, trebuia să fim ca o floare în faţa tuturor, pentru că avem credinţa cea adevărată, nu ceea ce suntem acum.

    Vă mai aduceţi aminte de Ştefan cel Mare, de Constantin Brâncoveanu, un creştin adevărat, ca să nu ne calce turcii în picioare credinţa noastră ortodoxă şi-a sacrificat proprii lui copii. Credeţi că i-a fost uşor ca tată, să vadă cum sunt martirizaţi copiii lui? Aţi văzut ce cuvinte frumoase spunea fiului celui mare: „decât să trăieşti ca un păgân, mai bine mori ca un creştin”.

    Azi ţara noastră e condusă de atei, prieteni cu turcii, cu arabii, chinezii – toţi păgâni. Fetele noastre sunt vândute de te miri cine, la turci pentru desfrânare. Nu mai este ruşine, nu mai este bunul simţ, respect, milă, iar dragostea s-a împuţinat.

    Ce va fi mai încolo? Va fi mai rău! Va fi vremea de apoi. Se vor întâmpla următoarele:

    1.„Viaţa de familie va fi la pământ”, soţii se înşeală, nu se mai respectă, copiii nu mai ascultă şi nu-şi mai respectă părinţii.

    2.„La vremea de apoi: ne vom ţine cu mâna de burtă şi ne vom uita la cer”, au sosit timpurile acelea. Câţi n-au ce mânca sau cu ce să-şi crească copiii?!

    3.„La vremea de apoi, curvia va fi la drumul mare, în ziua mare fără nici un fel de ruşine”. Vedeţi dumneavoastră singuri, la tot pasul, tinerii făcând tot felul de gesturi, cuvinte ruşinoase, fetele pe jumătate goale, nu se respectă între ei, se jignesc, nu mai e dragostea acea frumoasă dintre bărbat şi femeie cu respect, milă şi simţul sacrificiului unul pentru altul. Din cauza aceasta căsniciile, ori nu se mai fac, ori se strică foarte repede. Divorţurile care pe vremea mea nu prea auzeai de ele, azi sunt la modă, toată lumea divorţează.

    4.„La vremea de apoi, vor fi lacrimi în toate casele şi griji în servici”. Vedeţi câte nenorociri sunt în toate familiile: sărăcie, boli, copii fără servici, fac şcoli şi nu au unde să lucreze, şi griji în servici cu frica cu care stă omul zilnic - "m-o da afară sau nu m-o da?".

    5.„La vremea de apoi, se vor sili dracii să ia la ei şi pe cei care sunt scrişi în cartea vieţii”, adică aceia care încă de la naştere au ţinut rânduiala lui Dumnezeu: botezaţi, spovediţi, împărtăşiţi, feciori, fecioare până la căsătorie, ţin posturile de peste an, merg regulat la biserică, fac fapte bune şi pe-aceia se sileşte diavolul să-i ia la el.

    6.„La vremea de apoi, urlă diavolul ca un lup căutând pe cine să apuce”

    7.„La vremea de apoi, copiii vor avea chipul balaurului”, adică un trup cu mai multe nume. Omul este dintr-un trup şi suflet. Balaurii au un trup şi mai multe capete.

    Au ajuns părinţii din zilele noastre, când îşi botează copii să le dea mai multe nume 2-3-4 şi când îl strigă, îl strigă numai pe unul singur. Nu-şi mai pun nume de sfinţi la copiii lor, pun nume de actori, cîntăreţi...

    Pe vremea mea era un obicei şi aşa este de fapt bine, să pui numele copilului tău, după numele sfântului în ziua în care s-a născut, ca sfântul să-l ocrotească de-a lungul vieţii, sau a sfinţilor cu cruce roşie care urmează: Sf Gheorghe, Sf. Nicolae, Maica Domnului este înaintea tuturor sfinţilor.

    8.„La vremea de apoi, fetele vor avea servici de-şi vor ridica poalele pentru şefii lor."

    Profețiile părintelui Ilarion Argatu (1913-1999) de la Cernica

    Acatistul " Sapte Lacuri"Icoana Maicii Domnului care BineCuvanteaza- 26 iunie,28 iulie si 13 octombrie

    Condac 1

    Celei mai alese și mai sfinte Stăpâne și pururea Fecioare, Maicii Dumnezeului nostru îi aducem aceste cântări. Iar tu, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, te rugăm primește cuvintele noastre și te strigăm: Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Icosul 1

    Ești mai cinstită decât Heruvimii și mai slăvită fără de asemănare cu Serafimii, iar Îngerii din Ceruri te slăvesc cu glasurile lor ce cântă bucuria, Maica Domnului. Caută și spre noi, care ce ne închinăm Ție și preacintitei tale Icoane ”Șapte Lacuri”, și te lăudăm:

    Bucură-te, însuflețirea celor căzuți;

    Bucură-te, ridicarea lor din păcat;

    Bucură-te, alinarea lacrimilor de durere;

    Bucură-te, mângâierea suspinelor de tristețe;

    Bucură-te, sprijinul celor singuri și uitați de lume;

    Bucură-te, ocrotitoarea femeilor ce și-ai pierdut pruncii;

    Bucură-te, liniștirea inimilor zbuciumate de neîmplinire;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 2

    Preacurata ta Icoană ”Șapte Lacuri” a fost singura moștenire de familie a cuviosului Eftimie, fiind o copie a Icoanei tale din Smolensk, Maica Domnului, iar acesta a luat-o cu el când a părăsit casa părintească pentru a-și închina viața Domnului Hristos prin călugărie, să Îl cheme toată viața: Aliluia!

    Icosul 2

    Găsindu-și lăcaș de rugăciune în pustiul Kazanului într-un loc înconjurat de șapte lacuri, cuviosul Eftimie s-a bucurat și s-a închinat Icoanei Tale, Maica Domnului, iar noi te lăudăm:

    Bucură-te, călăuzitoarea monahilor spre locul lor de mântuire;

    Bucură-te, alegându-ți loc binecuvântat în pustie;

    Bucură-te, că după venirea Sfintei Tale Icoane, cele șapte lacuri s-au contopit într-unul singur;

    Bucură-te, că noaptea Eftimie s-a rugat fierbinte la Dumnezeu;

    Bucură-te, că a văzut în vis un foc urcând la cer din locul unde era el;

    Bucură-te, că în locul acela a ridicat o cruce;

    Bucură-te, că lângă și-a construit chilia;

    Bucură-te, că mai târziu el ridicat o mănăstire denumită Sedmiezerny;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 3

    Nu departe de mănăstire era un stejar, Maica Domnului, care era venerat ca un idol de locuitorii din împrejur. Aceștia făceau jerfte de animale, sacrificând cai și boi și atârnând piele lor pe ramurile copacului, că nu știau să Îi cânte lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 3

    Nesuferind cuviosul Eftimie o astfel de urâciune, s-a rugat lui Dumnezeu și Icoanei tale, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, să pună capăt la nelegiuire iar Dumnezeu a pornit o furtună atât de mare că a smuls stejarul din rădăcini, distrugându-l cu totul. Te rugăm, Maica Domnului, să ne ocrotești și pe noi să înceteze ispitele și atacurile demonilor, și te slăvim:

    Bucură-te, cea ce sfințești locul unde credincioșii ți se roagă;

    Bucură-te, curățând de întinăciune pământurile noastre;

    Bucură-te, smulgând răul din rădăcină;

    Bucură-te, luminând casele noastre cu harul tău;

    Bucură-te, alungând demonii care ne tulbură viața;

    Bucură-te, stingând vederea celor care ne pândesc din întuneric;

    Bucură-te, acoperind urechile celor care ne aud din umbră;

    Bucură-te, apărătoarea tainelor duhovnicești;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 4

    Harul care izvora din Sfânta Icoană l-a cuprins pe cuviosul Eftimie, Stăpână Născătoare de Dumnezeu, devenind monah îmbunătățit și vas ales al Duhului Sfânt, și pentru viața lui evlavioasă  a fost mutat cu viețuirea în orașul Kazan, luând icoana cu el și rugându-se mereu lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 4

    Monahii rămași în pustiu la mănăstirea Sedmiezerny au continuat să alerge la el pentru sfat, Maica Domnului, și pentru a fi mângâiați le-a trimis înapoi Icoana, ca să le fie pavăză și scut în viața lor de pustnici, iar ei ți-au strigat așa:

    Bucură-te, cea ce mereu te întorci acolo unde este nevoie de tine;

    Bucură-te, că ai fost mângâierea călugărilor dintre lacuri;

    Bucură-te, că în drum spre mănăstire ai fost purtată pe brațe, cu alai;

    Bucură-te, că cei care te purtau nu oboseau deloc;

    Bucură-te, că odată ajunsă înapoi, ai adus și sporul mănăstirii;

    Bucură-te, că imediat s-a ridicat o biserică mare din piatră;

    Bucură-te, că mănăstirea a înflorit ca un trandafir în miez de vară;

    Bucură-te, că Icoana a fost așezată în fața altarului, spre închinare;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 5

    Când în Rusia a izbucnit ciuma care a ajuns până în Kazan, Maica Domnului, locuitorii au adus Icoana ”Șapte Lacuri” în oraș, iar în aceeași noaptea monahia Mavra, Stareța mănăstirii din Kazan, a avut o vedenie cu un Sfânt asemănător cu Sfântul Nicolae care i-a spus pe un ton aspru să ducă vorbă la locuitorii orașului ”să postească șapte zile, să se pocăiască de păcatele lor și să cheme ajutor pe Dumnezeu și pe Preacurata Maica Sa”, ca prin aceasta vor fi izbăviți de boala cea molipsitoare, și se vor închina lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 5

    Dar Mavra nu a dat ascultare, necrezând cele văzute, dar a doua zi Sfântul i-a apărut din nou, spunându-i să anunțe pe toată lumea să iasă în întâmpinarea Sfintei Icoane la poarta orașului pentru că Maica Domnului este la intrarea în oraș și ea aduce salvarea tuturor de la moarte. Te rugăm, Maica Domnului, să primești aceste laude:

    Bucură-te, bucuria celor oropsiți;

    Bucură-te, slăvită de cei întăriți;

    Bucură-te, comoara cea mai de preț a inimii;

    Bucură-te, nădejdea noastră în boli și neputințe;

    Bucură-te, vindecătoarea sufletelor tulburate;

    Bucură-te, cea care ne trimiți soli cerești;

    Bucură-te, cea care ne grăiești prin adierea harului;

    Bucură-te, ajutătoarea noastră în ispite și greutăți;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 6

    Icoana ta, Maica Domnului, a fost adusă în oraș prin Poarta Învierii și a fost plimbată peste tot, iar oamenii și-au plecat capetele astfel încât să fie purtată peste ei ca pe un altar. Pe parcursul întregii procesiuni, clopotul a sunat necontenit în tot Kazanul, iar apoi au adus Sfânta Icoana la Catedrala Buna Vestire, unde oamenii se rugau lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 6

    În noaptea aceea s-a făcut priveghere până dimineața, apoi credincioșii au luat din nou Icoana și au ieșit cu ea pe străzi, în procesiune. În timpul rugăciunilor, cerul s-a întunecat ca de furtună însă doar în afara zidurilor orașului căci deasupra cetății era senin și curat ca lacrima, semn al milostivirii lui Dumnezeu și a ta, Maica Domnului. Te rugăm primește laudele noastre:

    Bucură-te, că în acea zi s-au făcut copii ale Icoanei tale;

    Bucură-te, că oriunde era dusă icoana ta chiar și în copie, bolnavii se vindecau de ciumă;

    Bucură-te, răspândind speranța celor necăjiți;

    Bucură-te, aducând izbăvirea întregului oraș;

    Bucură-te, cea care oprești răul să ne cotropească;

    Bucură-te, punând barieră nevăzută furtunilor din viața noastră;

    Bucură-te, cea care ne miluiești ca o Mamă;

    Bucură-te, cea care ne aperi ca o Războinică;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 7

    Sfânta ta Icoană a rămas șapte zile în Kazan, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, iar apoi călugării de la Schitul Șapte Lacuri din pustiu au cerut-o înapoi. Dregătorii orașului au fost de acord, multumindu-I lui Dumnezeu și Ție, Maicii Domnului, pentru izbăvirea de boală, cântând: Aliluia!

    Icosul 7

    Dar în ziua când Icoana trecuia să plece înapoi în pustiu, s-a pornit o furtună mare cu zăpadă, deși era vară, lucru care s-a repetat timp de trei zile, arătând prin asta voia ta, Măicuța noastră, de a rămâne în Kazan o perioadă. Ne cutremurăm, și te slăvim:

    Bucură-te, că toți te dorim și te chemăm în casele noastre;

    Bucură-te, că și călugării de la Schit se rugau să te întorci;

    Bucură-te, că ai rămas în Kazan pentru a le încerca credința;

    Bucură-te, că dorul lor era tot mai mare;

    Bucură-te, că la vremea potrivită le-ai ascultat cererea;

    Bucură-te, că după un an le-ai împlinit rugăciunea, întorcându-te la ei în pustie;

    Bucură-te, bucuria dorului împărtășit;

    Bucură-te, mângâierea copiilor care te cheamă;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 8

    Însă la scurt timp, în Kazan a izbucnit din nou ciuma necruțătoare și locuitorii orașului au adus iar Sfânta ta Icoană din deșert, Maica Domnului. Au pornit cu rugăciune de la Schitul ”Șapte Lacuri”, slujind Sfânta Liturghie, cu mâinile ridicate în rugăciune și cu inima plină de pocăință, ca Dumnezeu să îi ierte și să le primească cererea de izbăvire: Aliluia!

    Icosul 8

    Maica Domnului, fiindcă ai scăpat orașul încă odată de ciumă și credincioșii au prins multă evlavie la Icoana ta ”Șapte Lacuri”, de atunci s-a făcut în fiecare an mare sărbătoare, căci pe 26 iunie este adusă Icoana din pustiu la Kazan. Ne bucurăm și îți multumim, Măicuță:

    Bucură-te, că în ziua venirii tale în cetate, te întâmpină mulțime mare de credincioși;

    Bucură-te, că însuflețești poporul la smerenie și la rugăciune;

    Bucură-te, că prin tine credința devine mărturisitoare;

    Bucură-te, că tu ne dai puterea de a ne jertfi pentru Dumnezeu;

    Bucură-te, că vindeci și alini inimile sfărâmate;

    Bucură-te, că ne aduni gândurile la locul de rugăciune;

    Bucură-te, că ne vindeci de ciuma păcatelor și a patimilor;

    Bucură-te, că ne ungi sufletele cu untdelemnul iubirii tale;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 9

    Minuni nenumărate se fac la Icoana ta ”Șapte Lacuri”, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, căci și în vremurile noastre te apleci spre noi cei bolnavi trupește și sufletește care nu ne oprim din a-L slăvi pe Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 9

    Nu ne uita, Maica Domnului, întoarce-te spre noi și ne alină cu căldura ta de Mamă, îmbrățișează-ne că suntem însingurați, mângâie-ne că suntem întristati, și noi te slăvim așa:

    Bucură-te, vindecând boala nemiloasă a cancerului;

    Bucură-te, ridicând ologii din patul durerii;

    Bucură-te, cea ce dai vederea orbilor;

    Bucură-te, vindecând orice boală de ochi;

    Bucură-te, cea ce tai cu sabia Duhului Sfânt rădăcina răului din noi;

    Bucură-te, că prin asta ne dai viața din nou;

    Bucură-te, că ne naști iar din Duh și Adevăr;

    Bucură-te, că ne numești apoi cu numele bucuriei;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 10

    Într-o procesiune a crucii de la Mănăstirea Sedmiezerny, Icoana ”Șapte Lacuri” a fost dusă la Kazan, iar de acolo credincioșii au ieșit în întâmpinare ei cu Icoana Maicii Domnului de la Kazan. La locul de întâlnire al celor două icoane s-a făcut o slujbă de rugăciune, iar în fața închinătorilor s-a întâmplat o minune: Maica Domnului din icoana de la Schitul Șapte Lacuri i-a binecuvântat pe credincioși, iar mâna ei dreaptă a rămas pe icoană cu semn de binecuvântare, iar toți cei de față s-au închinat lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 10

    O copie a Sfintei Icoane a fost dusă și la biserica Petyal din Rusia, și în timpul rugăciunilor a apărut un izvor de apă într-o râpă, într-un loc arid, și de atunci în fiecare an se face slujba de sfințire a apei la izvorul care are darul de a tămădui bolile nervoase și mentale. Ne bucurăm de aceasta și te chemăm, Maica Domnului:

    Bucură-te, cea ce vindeci bolile fără leac;

    Bucură-te, tămăduitoarea afecțiunilor renale;

    Bucură-te, că alungi frica de la noi;

    Bucură-te, că ne ridici să putem trece prin trăirile grele ale vieții;

    Bucură-te, că ne izbăvești de gânduri și depresie;

    Bucură-te, că ne cureți de tristețe și de ură;

    Bucură-te, că ne arăți nevrednicia;

    Bucură-te, că prin asta ne dai dorirea de a fi adevărați copii ai lui Dumnezeu;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 11

    În anul 1980 icoana ”Șapte Lacuri” a fost furată, dar credincioșii s-au rugat fierbinte în biserica mănăstirii Sedmiezerny din pustie, și rugăciunea le-a fost ascultată de Domnul: hoții au fost prinși iar Icoana s-a întors din nou acasă. Mare bucurie s-a făcut atunci și oamenii I-au cântat lui Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 11

    În prezent, Sfânta ta Icoană se află în Biserica Sfinților Apostoli Petru și Pavel din Kazan, Maica Domnului. Ne rugăm și noi în fața ta, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, nu ne lăsa în durerile noastre, vino cu harul tău și ne izvăvește, iar noi te slăvim:

    Bucură-te, că ne păzești de dezastre;

    Bucură-te, că ne ferești de război;

    Bucură-te, că ai grijă de călători;

    Bucură-te, dându-le drum curat și ferit de ispite;

    Bucură-te, că îi aduni pe cei rătăciți;

    Bucură-te, că le dai calea cea bună să își găsească sensul în viață;

    Bucură-te, că ești ocrotitoarea orfanilor;

    Bucură-te, că ne vindeci de frica de moarte;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 12

    Caută din cer, Maica Domnului, și cercetează tu viața noastră, ca miluiți de tine să ne ridicăm mâinile la rugăciune curată, chemându-L pe Dumnezeu: Aliluia!

    Icosul 12

    Nu doar bolile le vindeci, Preasfântă Maică de Dumnezeu, ci alungi și duhurile rele care se sălășluiesc în oameni, în simțirile și în gândurile lor, tu cureți casele noastre de demonii care ne tulbură, iar noi te lăudăm:

    Bucură-te, cea ce ne dai viață din nou;

    Bucură-te, că mijlocești iertarea păcatelor la Dumnezeu;

    Bucură-te, că ne cuprinzi sub Acoperământul tău cel minunat;

    Bucură-te, că ne faci de neatins de demonii cei vicleni;

    Bucură-te, că alungi dușmanii văzuți și nevăzuți;

    Bucură-te, că închizi gura celor care strigă deșertăciuni;

    Bucură-te, că acoperi ochii celor care ne privesc din întuneric;

    Bucură-te, că ești pavăză și scut pentru copii noștri;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 13

    Stăpâna și Maica vieții noastre, către tine alergăm împovărați de păcate și sufocați de patimi: caută cu blândețe spre noi, și izbăvește-ne de necazuri, boli, dureri și ispite, ca mântuiți să ne rugăm lui Dumnezeu cu Îngerii din ceruri: Aliluia! (Acest Condac se spune de 3 ori).

    Icosul 1

    Ești mai cinstită decât Heruvimii și mai slăvită fără de asemănare cu Serafimii, iar Îngerii din Ceruri te slăvesc cu glasurile lor ce cântă bucuria, Maica Domnului. Caută și spre noi, care ce ne închinăm Ție și preacintitei tale Icoane ”Șapte Lacuri”, si te lăudăm:

    Bucură-te, însuflețirea celor căzuți;

    Bucură-te, ridicarea lor din păcat;

    Bucură-te, alinarea lacrimilor de durere;

    Bucură-te, mângâierea suspinelor de tristețe;

    Bucură-te, sprijinul celor singuri și uitați de lume;

    Bucură-te, ocrotitoarea femeilor ce și-ai pierdut pruncii;

    Bucură-te, liniștirea inimilor zbuciumate de neîmplinire;

    Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Condacul 1

    Celei mai alese și mai sfinte Stăpâne și pururea Fecioare, Maicii Dumnezeului nostru îi aducem aceste cântări. Iar tu, Preasfântă Născătoare de Dumnezeu, te rugăm primește cuvintele noastre și te strigăm: Bucură-te, Maica Domnului, binecuvântarea sufletelor ostenite de dorul de Dumnezeu!

    Rugăciune:

    Către Preasfânta Născătoare de Dumnezeu ridicăm aceste cuvinte de laudă, iar Tu Maica Domnului te rugăm primește jertfa noastră.

    O, Doamnă a Cerului! Maica Mântuitorului nostru! Preasfântă Maica Domnului, ne rugăm Ție și strigăm către Tine după ajutor! Îți cerem, Fecioare Maria, să cureți sufletele noastre, să te rogi pentru iertarea păcatelor, dă-ne sprijinul și ocrotirea Ta! Salvează-ne de bolile grave și dureroase și vindeca-ne sufletele de anxietate si tristețe!

    Numai tu, Mijlocitoarea nostră, poți să ne umpli inimile cu dragoste și credință. Iartă-ne pentru faptele noastre rele, călăuzește-ne pe calea cea dreaptă, umple-ne de lumină și de bunătate, Născătoare de Dumnezeu. Vino în ajutorul nostru și nu ne lăsa în necaz și nenorocire, căci înaintea icoanei tale ne rugăm, sărutăm crucea Domnului și ne pocăim pentru păcate. Lăudăm numele Tău în fiecare zi și lăudăm toate minunile tale, în numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh, acum și în vecii vecilor. Amin.

    Cuvine-se, cu adevărat, să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai slăvită, fără de asemănare, decât Serafimii, care, fără stricăciune, pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.

    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinţilor, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi! Amin!

    Cuvine-se, cu adevărat


    Cuvine-se, cu adevărat, să te fericim pe tine, Născătoare de Dumnezeu, cea pururea fericită şi prea nevinovată şi Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce eşti mai cinstită decât Heruvimii şi mai slăvită, fără de asemănare, decât Serafimii, care, fără stricăciune, pe Dumnezeu Cuvântul ai născut, pe tine, cea cu adevărat Născătoare de Dumnezeu, te mărim.

    Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, pentru rugăciunile Preacuratei Maicii Tale și ale tuturor Sfinţilor, miluieşte-ne şi ne mântuieşte pe noi! Amin!

    Buna dimineata cu inima buna!

    🌞Fiecare rază de soare care'ți mangaie obrazul,
        💨fiecare adiere de vânt,
       🌹fiecare parfum de floare,
       🦜 fiecare ciripit de pasare, în
       🤶fiecare colind de copil,
      ☘️ fiecare zi curată...
        reprezintă șoapte ale Tatalui ceresc,care vrea să iți amintească mereu și mereu:

      ☦️ "Eu sunt cu voi si nimeni împotriva voastră!"
       ❤️ Bună dimineața cu inimă bună !

    luni, 26 iunie 2023

    Familia in bratele Domnului

    ,,Nu mi s-a întâmplat niciodată să  întâlnesc familii în care soțul și soția să se roage zilnic dimineața și seara, 
    să-și ceară unul altuia iertare, 
    să meargă întotdeauna duminica și de sărbători la biserică, 
    să se spovedească și totodată să se înșele .
    De ce?

    Pentru că asemenea soți fac totul pentru a salva căsnicia. 
    Ei tot timpul se străduiesc să țină drumul cel drept.
    Relația lor o întărește Dumnezeu Însuși. 
    Iar dacă relația e întărită de altceva, totul se termină cu acel ,, altceva" .

    Ceea ce iubim primim în cele din urmă. 
    Daca iti iubești ,, eul" , la capatul drumului rămâi singur, în pustietate si singurătate. 

    Parintele Ioachim Parr

    𝐂ᴇʟᴇ Sᴀᴘᴛᴇ ᴘᴀ̆ᴄᴀᴛᴇ ᴅᴇ ᴍᴏᴀʀᴛᴇ sɪ ᴘᴀᴛɪᴍɪʟᴇ ᴄᴇ IZVORASC DIN ACESTEA


    1) MÂNDRIA: 
    Slava deşartă, lăudăroşenia, trufia, nesupunerea, batjocura, ipocrizia, invidia ş.a.

    2) IUBIREA DE ARGINŢI: 
    Lăcomia, nemilostivirea, împietrirea inimii, furtul, răpirea, minciuna, nedreptatea, viclenia, sperjurul, simonia, ierosilia, înşelarea ş.a.

    3) DESFRÂNAREA:
     Adulterul, sodomia, zoofilia, pedofilia, violul, malahia, incestul, neruşinarea, orbirea minţii, lipsa conştiinţei, necredinţa ş.a.

    4) INVIDIA: 
    uneltirea, vrăjmăşia, bucuria de rău, cearta, osândirea, înşelăciunea, trădarea, uciderea, ingratitudinea, tristeţea la binele altuia ş.a.

    5) LĂCOMIA PÂNTECELUI: 
    lăcomia, beţia, risipa, iubirea de plăcere, senzualitatea ş.a.

    6) MÂNIA: 
    Blasfemia, ura, amintirea răului, cearta, sperjurul, blestemul, înjurătura, controversa, uciderea ş.a.

    7) LENEA (Akedia):
     micimea de suflet, moleşeala, tristeţea şi indiferenţa faţă de binele ce-l poţi face, dezvinovăţirea păcatelor, deznădejdea, necredinţa, indolenţa şi lipsa faptelor bune.

    Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More